lördag 28 februari 2009

Tre upptäckter


Last.fm är ett gott komplement till mitt mer ordinarie musiklyssnande. Det går att göra nya upptäckter av såväl gammalt som nytt (som om jag inte redan visste att det finns mer där ute). Old 97's är en sådan upptäckt och jag grämer mig fortfarande att jag inte upptäckte dem tidigare. Jag förmodar att jag har beklagat mig över detta tidigare. De kommer i alla fall från Dallas, Texas och bildades 1993. De har ett antal album i bagaget och deras senaste Blame it on Gravity snurrar flitigt i min cd-spelare nu.


Won't Be Home / Old 97's (2004/2007)





A.C. Newman, (Allan Carl) från Vancouver i Kanada och till vardags i bandet The New Pornographers (Neko Case återfinns här också), har i år släppt en spännande skiva vid namn Get Guilty. Den har inte kommit hit än, släpps i mars och verkar mycket lovande. The Palace at 4am kommer från den här rykande färska skivan.


The Palace At 4am / A.C. Newman (2009)





Den tredje upptäckten heter Ryan Bingham. 2007 släppte han albumet Mescalito, en skiva som omgående bör införskaffas. Lost Highway Records verkar hålla hårt i en del videoklipp. Å andra sidan saknas det inte videoklipp kring Ryan Bingham som artist och hans band och hur de spelade in skivan och... Men, i alla fall, lyssna till slidegitarren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar