torsdag 19 februari 2009

Vådan av speglar i...


Apropå "speglar i badrum" och reggae, så doftade det kanske mer reggae om Birmingham-bandet The Beat än något av de övriga 2Tone banden i, om man så vill, den andra ska-vågen i England runt 1980. Här är de i alla fall...


Mirror In The Bathroom / The Beat (1980)

2 kommentarer:

  1. Denna gillade jag. Kallas detta reggae? Isf gillar jag reggae, lite iaf :)

    SvaraRadera
  2. Någon ortodox person skulle kanske inte kalla det för reggae. Men det finns i alla fall tydliga reggaeinslag i musiken. The Beat tillhör den andra ska-vågen i England - runt slutet av 1970 och början av 1980.

    Den första ska-vågen uppstod i Jamaica på 1960-talet och var en förelöpare till reggaen. Många jamaicaner utvandrade vid den här tiden till England och tog sin musik med sig och många brittiska (speciellt unga) människor fick då upp ögonen för den här musiken. Vilket alltså senare resulterade i bland annat The Beat. Dessutom fanns det musiker i The Beat som spelat tillsammans med ska-giganter som Prince Buster och Desmond Dekker på Jamaica på 60-talet.

    Trevligt att du gillar den här musiken. Själv föll jag pladask för den under min högstadie- och gymnasietid och intresset har följt mig sedan dess. Ska-musiken är lite snabbare jämfört med reggae-musiken ska jag väl också tillägga. För många gör det den lite lättillgängligare.

    SvaraRadera